Tips voor de lijst "Alle Programma's"

Heeft u zich al eens afgevraagd waarom uw lijst "Alle Programma's" bevolkt is met een reeks programma's die u nooit gebruikt ? Kan de lijst verbeteren om sneller te werken ? Kan u deze lijst beter organiseren ?

Natuurlijk kan dat.

En het is eenvoudig.

De opbouw van "Alle Programma's"

De lijst wordt opgebouwd met de onhoud van 4 mappen op uw harde schijf :

C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start
C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's
C:\Documents and Settings\<huidige gebruiker>\Menu Start
C:\Documents and Settings\<huidige gebruiker>\Menu Start\Programma's

De <huidige gebruiker> in de laatste 2 lijnen is de gebruiker waarmee u aangemeld bent bij Windows. Het is de naam die u bovenaan het menu Start ziet staan wanneer u op de Start knop klikt.

Om op te ruimen in de programmalijst moet u in deze mappen gaan kijken. Om snel in de eerste te geraken klikt u met de rechter muisknop op de Start knop en kiest u "alle gebruikers verkennen". Dit opent Windows Verkenner in de "all users menu start" map.

Als u Office XP op uw computer heeft zal u waarschijnlijk wel de "nieuw Office document" en "Office document openen" snelkoppelingen zien staan. Bijna niemand gebruikt die.

U kan ze rustig verwijderen.

Daardoor worden de programma's niet van uw computer verwijderd, het maakt enkel uw programmalijst overzichtelijker. U kan hier ook andere items die u niet gebruikt weghalen, maar vergeet niet ...

... u bent aan het snoeien in de map C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start. Dat betekent dat wat u hier doet zijn invloed heeft op de programmalijst van alle gebruikers die uw computer delen.

Vooraleer hier snelkoppelingen te verwijderen kunt u best even overleggen met uw gezinsleden of ze die programma's niet op hun lijst "Alle Programma's" nodig hebben. Alles wat in deze map staat wordt op het menu start weergegeven boven de horizontale lijn.

De map met items onder deze lijn is C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's

Kijk zeker ook eens in deze map of er geen snelkoppelingen zijn die u niet gebruikt. Hou er wel rekening mee dat de wijzigingen die u aanbrengt weerspiegeld worden in de programma menu's van alle gebruikers van uw computer.

Uw persoonlijke lijst met "Alle Programma's"

Zoals hiervoor besproken zijn er nog twee mappen die zorgen voor de samenstelling van deze lijst.

C:\Documents and Settings\<huidige gebruiker>\Menu Start
C:\Documents and Settings\<huidige gebruiker>\Menu Start\Programma's

Met 2 klikken van de muis opent u deze mappen :

Klik met de rechter muisknop op de Start knop en kies "Verkennen".

Windows opent nu de map met de snelkoppelingen van uw eigen programmalijst, niet die van andere gebruikers. Dit zijn eveneens de items die getoond worden in boven de horizontale lijn in de programmalijst.

Menu Start

De snelkoppelingen in de onderliggende map "Programma's" worden in de lijst getoond onder de horizontale lijn.

In deze twee mappen kan u gerust zaken verwijderen zonder gevaar om iets te doen verdwijnen uit de programmalijst van anderen.

De programmalijst sorteren

Nu uw programmalijst er wat luchtiger uitziet kan u hem nog overzichtelijker te maken door alfabetisch te sorteren. Zo vindt u uw programm's nog sneller terug.

Terug van deze tip over de lijst "Alle Programma's" naar de vorige pagina.

Een veelbezochte website bij de vaste items ?

Address bar

Windows plaatst nu een snelkoppeling op uw bureaublad. Deze snelkoppeling kan u naar uw Start knop slepen om ze bij uw vaste items te plaatsen. Eens de snelkoppeling bij uw vaste items staat kan u die veilig van uw bureaublad verwijderen.

Meer ruimte voor de vaste items

Wanneer uw vaste items overbevolkt dreigen te geraken riskeert u dat Windows u komt lastigvallen met waarschuwingen. U maakt dan best de lijst meest gebruikte programma's kleiner :

Terug van deze tips over het menu Start naar de andere Windows XP tips.

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google