Zijn uw bureaublad iconen verdwenen ?

Uw bureaublad iconen verdwenen in Windows XP. Het komt niet zo vaak voor, maar als het gebeurt is het wel knap vervelend omdat u dan werkelijks niks meer hebt waarmee u uw computer kan bedienen.

De taakbalk en start knop zijn dan namelijk meestal ook weg en het lijkt er sterk op dat de computer hardhandig uitschakelen met de aan/uit knop het enige is wat u nog kunt doen.

Met dit trucje lukt het echter ook :

Druk gelijktijdig op de toetsen ctrl-alt-del. Dat tovert het Windows XP taakbeheer tevoorschijn. (In sommige gevallen komt de Windows beveiligingsdialoog tevoorschijn, maar van daaruit kunt u gewoon op de knop "Taakbeheer" klikken om te komen waar we moeten zijn).

In het venster van Taakbeheer klikt u eerst het tabje "Processen" aan en vervolgens klikt u op het menu "Bestand" en u kiest "Nieuwe Taak (Uitvoeren ...)".

Daarna tikt u in het invoerveldje "explorer.exe" (zonder de aanhalingstekens) en dan klikt u op ok. U zal dan een nieuwe incarnatie van uw bureaublad, compleet met icoontjes en taakbalk tot leven zien komen.

Tijd besparen door minder te herstarten

In veel gevallen kan u deze techniek verfijnen om reboots te vermijden wanneer u aanpassingen maakt in het Windows register. Normaal gezien moet u uw computer herstarten wanneer u wijzigingen doorvoert in het register, maar door het explorer proces manueel te vernieuwen kan u het herstarten vaak vermijden.

Om dat te doen roept u het Windows Taakbeheer opnieuw op (nadat u eerst alle documenten waaraan u eventueel aan het werken was bewaard en afgesloten hebt). In het Taakbeheer venster klikt u op het tabje "Processen" en u selecteert het proces "explorer.exe". Dan klikt u op de knop "Proces beëindigen".

Als gevolg hiervan zijn uw bureaublad iconen verdwenen, maar wanneer u weer op het menu "Bestand"->"Nieuwe Taak (Uitvoeren ...)" klikt kan u opnieuw "explorer.exe" intikken in het invulveld om uw bureaublad iconen terug te krijgen.

Uw wijzigingen in het register zullen dan van kracht zijn, zonder dat u daar uw computer voor moet herstarten.

Naar de bovenkant van deze "bureaublad iconen verdwenen" tip

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google