Zijn uw bureaublad iconen verdwenen ?

Uw bureaublad iconen verdwenen in Windows XP. Het komt niet zo vaak voor, maar als het gebeurt is het wel knap vervelend omdat u dan werkelijks niks meer hebt waarmee u uw computer kan bedienen.

De taakbalk en start knop zijn dan namelijk meestal ook weg en het lijkt er sterk op dat de computer hardhandig uitschakelen met de aan/uit knop het enige is wat u nog kunt doen.

Met dit trucje lukt het echter ook :

Druk gelijktijdig op de toetsen ctrl-alt-del. Dat tovert het Windows XP taakbeheer tevoorschijn. (In sommige gevallen komt de Windows beveiligingsdialoog tevoorschijn, maar van daaruit kunt u gewoon op de knop "Taakbeheer" klikken om te komen waar we moeten zijn).

In het venster van Taakbeheer klikt u eerst het tabje "Processen" aan en vervolgens klikt u op het menu "Bestand" en u kiest "Nieuwe Taak (Uitvoeren ...)".

Daarna tikt u in het invoerveldje "explorer.exe" (zonder de aanhalingstekens) en dan klikt u op ok. U zal dan een nieuwe incarnatie van uw bureaublad, compleet met icoontjes en taakbalk tot leven zien komen.

Tijd besparen door minder te herstarten

In veel gevallen kan u deze techniek verfijnen om reboots te vermijden wanneer u aanpassingen maakt in het Windows register. Normaal gezien moet u uw computer herstarten wanneer u wijzigingen doorvoert in het register, maar door het explorer proces manueel te vernieuwen kan u het herstarten vaak vermijden.

Om dat te doen roept u het Windows Taakbeheer opnieuw op (nadat u eerst alle documenten waaraan u eventueel aan het werken was bewaard en afgesloten hebt). In het Taakbeheer venster klikt u op het tabje "Processen" en u selecteert het proces "explorer.exe". Dan klikt u op de knop "Proces beëindigen".

Als gevolg hiervan zijn uw bureaublad iconen verdwenen, maar wanneer u weer op het menu "Bestand"->"Nieuwe Taak (Uitvoeren ...)" klikt kan u opnieuw "explorer.exe" intikken in het invulveld om uw bureaublad iconen terug te krijgen.

Uw wijzigingen in het register zullen dan van kracht zijn, zonder dat u daar uw computer voor moet herstarten.

Naar de bovenkant van deze "bureaublad iconen verdwenen" tip

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google