Gratis Anti Virus Software Downloaden

Dit overzicht van gratis anti virus software leert u alles wat u moet weten om uw computer immuun te maken tegen de gevaren van het internet.

De kans dat u tegen een virus oploopt die uw systeem beschadigt, is tegenwoordig niet meer zo groot dan een paar jaar geleden. Dat komt niet alleen doordat de virus scanners doorgaans goed werken, maar ook doordat de meeste moderne virussen eerder tot doel hebben u ongemerkt geld afhandig te maken. Meer daarover leest u verder in dit artikel.

Hoe kan gratis anti virus software nu goed zijn ?

Er zijn verschillende redenen

U hebt voorrang voor belangrijke updates als u met een betalende versie werkt. Gebruikers van een gratis anti virus pakket worden met een iets lagere prioriteit bediend, maar de updates komen meestal toch voldoende vlot toe.

Hebt u deze beperkingen liever niet, dan kan u beter kiezen voor een volledig pakket zoals bijvoorbeeld de McAfee Internet Security Suite (http://nl.mcafee.com). Deze bevat een anti-virus, anti-spam, firewall en anti-spyware bij elkaar in één pakket.

Gratis anti virus software

AVG free edition (http://free.grisoft.com)
U moet de anti virus downloaden en installeren. De installatie is eenvoudig en er worden regelmatig updates aangeboden zodat uw computer steeds tegen de laatste virusbedreigingen beschermd is.

Avast Home Edition (http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html)
Avast werkt met een evaluatie versie. Ook deze moet u installeren en dan kan u de virus scanner gedurende drie maanden gebruiken. Daarna moet u registreren om de software te blijven gebruiken. Na registratie ontvangt u een code waarmee u de registratie versie kunt omzetten naar een volledige versie. Vanaf dan hebt u ook volledige toegang tot de updates. Avast is wel voorzien van een fraaie interface.

Antivir Personal Edition (http://www.free-av.com)
Gratis anti virus scanner uit Duitsland. Antivir beschermt ook tegen phishing.

Onschendbaar ?

Virus scanners mogen dan wel beter en beter worden, de virus makers worden dat natuurlijk ook. Daarom blijft u toch best nog altijd voorzichtig met het openen van verdachte bijlagen in e-mails of bij websites waar vensters tevoorschijn komen waar u op "JA", "YES" of "OK" moet klikken om door te gaan.

Wanneer uw pc toch besmet geraakt met een virus is het vaak zo dat het virus uw virus scanner gaat aanvallen en de werking ervan verstoort. Zo kan het zijn dat de updates niet langer werken of dat de virus scanner zelfs volledig uitgeschakeld wordt.

In dat geval kan u nog proberen om uw pc weer schoon te krijgen via een online virus scanner. Dit zijn virus scanners die gewoon via uw web browser werken. Meestal moet u in dit geval net wél ergens op een knop in uw browser klikken omdat de online scanner een stukje programma code in uw browser moet installeren om te kunnen werken.

Online virusscanners :

HouseCall (http://housecall.trendmicro.com)
Via HouseCall van TrendMicro kan u uw pc online laten scannen wanneer de werking van uw eigen anti virus software verstoord is.

Pc Pitstop (http://www.pcpitstop.com/antivirus/default.asp)
Deze online scanner maakt gebruik van de Panda Software antivirus scanner.

BitDefender (http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html)
De online virus scanner van BitDefender.

Symantec Antivirus (http://security.symantec.com/ssc)

Je geld of je bestanden !

In het begin van dit artikel vermeldden we al dat hedendaagse virussen kunnen proberen om u ongemerkt geld te ontfutselen. Hoe gaat dit in zijn werk ?

Sommige virussen kopiëren ongemerkt bestanden naar een eigen archief. Daarna verwijdert het virus de originele bestanden van uw pc. Vervolgens toont het virus u de melding dat uw bestanden versleuteld zijn en dat u naar een bepaald adres moet mailen. Als antwoord op uw mail krijgt u een bericht waarin staat dat u een aankoop in een bepaalde webwinkel moet doen voordat u de toegang tot uw bestanden terugkrijgt.

Een ander voorbeeld is het aanmaken van zombie pc's. Dit zijn hele netwerken van soms wel duizenden computers die besmet worden met een bepaald virus. Het virus is wel aanwezig op de computer, maar het houdt zich verborgen. Malafide organisaties verkopen dan zulke netwerken van besmette zombie pc's aan spammers, die via een activatie van het virus de computers kunnen gebruiken om hun spamberichten naar duizenden internet gebruikers te versturen.

Computer virussen zijn big business geworden. U kan er dus maar beter voor zorgen dat uw computer beschermd is, met een al dan niet gratis anti virus software.

Terug naar het begin van dit artikel over gratis anti virus software

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google