Konfabulator is gratis vanaf nu !

De fans van Konfabulator waren aangenaam verrast door Yahoo's overname van software huis Pixoria in juli 2005.

Voorheen kostte het pakket US$ 19.95, maar Yahoo besliste om het gratis te maken.

Konfabu wat ?

Konfabulator is software. Software om "desktop widgets" naar uw bureaublad te brengen. Desktop widgets zijn al een tijd populair in de Mac wereld. Het Mac OS X Tiger besturingssysteem bevat het Dashboard programma, dat gelijkaardige functies heeft.

Welke zijn deze functies ?

De widgets zijn componenten die een plaatsje op je bureaublad innemen. Deze componenten halen informatie uit verschillende websites en brengen die informatie naar uw scherm.

U kan informatie over het weer op uw scherm tonen, maar ook beurskoersen, sportuitslagen, verkeersinformatie en nog veel meer. De lijst is eindeloos. En er komen nog alle dagen nieuwe widgets bij.

Wie een beetje vertrouwd is met de Mac weet ook dat bij Apple de grafische presentatie steeds heel mooi oogt. Dat is ook het geval met de meeste widgets, die u gratis uit een widget gallery kan kiezen en downloaden.

Hieronder ziet u een voorbeeldje van een widget die de tijd op uw bureaublad weergeeft middels een Omega Seamaster 300m Chrono duikershorloge. Voor degenen die liever een Rolex hebben : er is keuze genoeg ! En het ziet er net iets mooier uit dan de standaard tijdsweergave rechts onderaan uw scherm.

Omega Seamaster 300m

Bovendien voelt deze software zich al gelukkig met weinig computerkracht. Het zal dus niet uw systeem platleggen.

Download Konfabulator

U kan de widget engine vinden op http://widgets.yahoo.com (daar vindt u trouwens ook een gigantische gallery, die elke dag groeit).

Achtergrond

Het is de programmeur Arlo Rose, die in 2000 het concept bedacht om allerlei scripts in een mooi ogende verpakking te stoppen. Toen Apple de Konfabulator-achtige widgets in zijn nieuwe besturingssysteem introduceerde waren de mensen bij Pixoria aangenaam verrast.

Pixoria ontwikkelde een Windows versie (voorheen enkel beschikbaar voor Mac) om meer mensen te kunnen bereiken.

De reden waarom Yahoo besliste om de widgets gratis voor iedereen beschikbaar te maken is omdat ze op die manier hopen om meer mensen naar hun website te lokken en in aanraking te brengen met andere Yahoo services.

Terug van deze pagina over Konfabulator naar de Nederlandstalige startpagina.

With support of Nevio webshops

Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google

Language

English