U wil uw menu Start aanpassen ?

Uw menu start aanpassen met deze tips zal uw werk met de computer sneller en efficienter maken.

Soms lijkt het erop dat het Windows XP start menu zijn eigen zin doet. Het is 1 van de belangrijkste menu's in Windows. Stukken gemakkelijker dus wanneer het zich gedraagt zoals u dat wenst.

De lijst "meest gebruikte programma's"

Heeft u ook al gemerkt dat Windows een lijst bijhoudt met uw meest gebruikte programma's ? Dat is het gedeelte van uw Start menu boven "Alle Programma's" en onder de horizontale scheidingslijn. De pictogrammen boven deze lijn worden de "vaste items" genoemd.

De bevolking van uw lijst meest gebruikte programma's doet soms nogal eigenaardig aan. Er kunnen programma's tussen zitten die u al sinds mensenheugenis niet meer gebruikt hebt. En programma's die u er wel zou verwachten blinken vooral uit door hun ...

... afwezigheid.

En zelfs als de lijst er wel logisch uitziet kunt u er nooit op rekenen dat een bepaald programma er staat. De lijst "leeft" namelijk.

U kan de inhoud van het menu Start nochtans betrouwbaarder maken.

Eenvoudig.

Dat doet u door de lijst meest gebruikte programm's kleiner te maken en meer ruimte te voorzien voor de vaste items. Programma's, documenten en websites die u bij de vaste items plaatst kunnen daar niet op eigen initiatief verdwijnen.

Uw web browser en email programma zitten standaard al bij de vaste items, maar u kan ze daar ook weghalen als u dat wenst.

Een programma bij de vaste items plaatsen

Klik op de Start knop en ga naar het programma in kwestie. Klik dan met de rechter muisknop op dat programma en kies "Aan het menu start vastmaken". Klaar.

Een veelgebruikt document bij de vaste items ?

Een veelbezochte website bij de vaste items ?

Address bar

Windows plaatst nu een snelkoppeling op uw bureaublad. Deze snelkoppeling kan u naar uw Start knop slepen om ze bij uw vaste items te plaatsen. Eens de snelkoppeling bij uw vaste items staat kan u die veilig van uw bureaublad verwijderen.

Meer ruimte voor de vaste items

Wanneer uw vaste items overbevolkt dreigen te geraken riskeert u dat Windows u komt lastigvallen met waarschuwingen. U maakt dan best de lijst meest gebruikte programma's kleiner :

De lijst "Alle Programma's" optimaliseren ? Klik hier voor meer tips.

Terug van deze tips over het menu Start naar de andere Windows XP tips.

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google