Send to Gmail

Het gratis tooltje send to Gmail is bijzonder handig voor mensen met een Gmail account. U kan het gebruiken om uw bestanden met een enkele klik van de muis naar uw eigen Gmail te sturen. Heel handig om een offline reservekopie te maken of om op verplaatsing aan uw bestanden te kunnen.

De installatie is heel eenvoudig. Wanneer u dit tooltje op uw computer installeert vraagt het programma de login gegevens van uw Gmail account.

Open na de installatie uw Windows XP verkenner en klik met de rechter muisknop op een willekeurig bestand. U zal zien dat het snelmenu een nieuwe functie heeft bij gekregen waarmee u uw bestanden rechtstreeks naar de opslagruimte van uw Gmail account kunt verwijzen. Wachtwoord ingeven is niet nodig, een enkele klik is voldoende.

Send to Gmail

Het programma installeert geen ad-ware op uw pc en laat dus geen hinderlijke reclame popups verschijnen, maar het is toch niet volkomen reclamevrij. Bij elk bestand dat u naar uw Gmail account verstuurt opent het programma een klein venstertje waarin u kan volgen hoe het verzenden opschiet. Daarin worden wel advertenties getoond.

Indien u werkt met Windows XP met service pack 2 krijgt u mogelijk ook waarschuwingen te zien van het Windows Beveiligingscentrum op het moment dat send to gmail uw bestanden wil gaan verzenden. Deze reactie is normaal omdat Windows ziet dat er een programma iets naar de buitenwereld probeert te sturen. U kan dus rustig op de knop "blokkering opheffen" klikken wanneer Windows XP daar om vraagt.

Het programma is voorlopig enkel in het Engels beschikbaar.

Naar het begin van dit Send to Gmail artikel

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google