Weetjes over de werkbalk snel starten

Met de werkbalk snel starten (WSS) tips kan u behoorlijk wat tijd besparen.

De WSS bevat kleine pictogrammen waarmee u toepassingen snel kunt starten. Gewoonlijk kunt u deze werkbalk dicht in de buurt van de Start knop terugvinden.

Werkbalk Snel Starten

De werkbalk snel starten weergeven

De standaardinstelling in Windows XP geeft de WSS niet weer. Als u deze niet ziet staan naast de Start knop zoals in de afbeelding hierboven haalt u hem tevoorschijn door dit te doen :

De WSS verschijnt met een aantal standaard ingestelde icoontjes. Waarschijnlijk hebt u ze niet allemaal nodig of wil u er zelf graag andere bijplaatsen.

Dat is eenvoudig :

Kies niet "hierheen verplaatsen", want dan verdwijnt het icoontje van zijn oorspronkelijke plaats.

Om een pictogram van de WSS weg te halen klikt u er met de rechter muisknop op en kiest u "verwijderen". Dit haalt enkel het pictogram weg van uw werkbalk, het verwijdert niet het programma van uw computer.

U zal al snel merken dat de ruimte op de WSS beperkt is. U kan deze uitbreiden door uw muiscursor over het verticale bolletjespatroon rechts van de WSS te houden en deze naar rechts te verslepen. Als u het bolletjespatroon niet ziet dient u eerst uw taakbalk te ontgrendelen. Dat doet u door met de rechter muisknop op een leeg plekje op de taakbalk te klikken en "Taakbalk vergrendelen" te selecteren als daar een vinkje voor staat.

Werkbalk Snel Starten

Kort en bondig

Wanneer u uw muiscursor over de pictogrammen op de werkbalk snel starten beweegt toont Windows een beschrijving van het programma. De standaard beschrijving is dikwijls nogal laang en onduidelijk.

Werkbalk Snel Starten

Dat kan beter.

Bij het tabje "snelkoppeling" kan u in het veld "opmerking" vrij ingeven wat u wilt. Bij het tabje "algemeen" kan u beschrijvende tekst ingeven naast het icoon van de applicatie. Windows gebruikt een combinatie van deze twee beschrijvende teksten om weer te geven wanneer u uw muiscursor boven de pictogrammen van de WSS houdt.

Uw documenten openen met 1 enkele klik

Wanneer u sommige documenten heel vaak nodig hebt kan u behoorlijk wat tijd besparen met de WSS. Elke keer opnieuw in Windows verkenner navigeren doorheen uw mappen en bestanden om een document te openen ?

Niet nodig.

Snel naar uw favoriete sites

Windows plaatst nu het nieuwe icoontje op het bureaublad. U kan het gemakkelijk naar de WSS slepen.

Snel mailberichten maken

Dit kan erg handig zijn wanneer u heel vaak iets naar een bepaald email adres moet verzenden, bijvoorbeeld een dagelijks rapport.

Terug van deze tip over de werkbalk snel starten naar de vorige pagina.

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google