Windows automatisch systeemherstel met de opdrachtprompt

Als Windows automatisch systeemherstel niet wil werken kan u het met de opdrachtprompt proberen. De opdrachtprompt is de plaats in Windows waar u opdrachten moet intikken. Het doet terugdenken aan de oude dagen van MS-DOS en veel computergebruikers blijven er liever zo ver mogelijk vandaan, maar in sommige gevallen kan het toch de moeite waard zijn om te proberen.

En het is niet eens moeilijk.

Alleszins gemakkelijker (en veel sneller) dan Windows opnieuw installeren. Bovendien verliest u al uw documenten, favorieten, mailberichten en instellingen als u bij een nieuwe installatie van Windows niet uw voorzorgen neemt.

Neemt u dus toch nog even de moeite om systeemherstel vanaf de opdrachtprompt te starten als de normale procedure niet werkt.

U dient eerst uw computer te starten in veilige modus met opdrachtprompt. Als u niet weet hoe dit moet kan u dit nalezen in onze tip over systeemherstel in veilige modus. Daar wordt uitgelegd hoe u in het opstartscherm met geavanceerde opties van Windows kunt geraken. In dat opstartscherm kiest u de optie "Veilige modus met opdrachtprompt".

Schrik niet wanneer u in de veilige modus met opdrachtprompt terecht komt. Al wat u ziet is een groot, zwart scherm met een knipperende cursor waar u opdrachten kan tikken. Dat is normaal.

Tik nu "%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe" (zonder de aanhalingstekens). Dat start de wizard "Windows automatisch systeemherstel".

Als u op dat moment een melding te zien krijgt dat u over onvoldoende rechten beschikt om windows automatisch systeemherstel te gebruiken is dat omdat u aangemeld bent als een gebruiker die geen beheerder is van uw computer. Om aan te melden met een beheerdersaccount moet u natuurlijk het paswoord kennen van die gebruiker. Mogelijk moet u dit vragen bij uw computerverkoper.

Om van gebruiker te wisselen tikt u "rundll32.exe user32.dll LockWorkStation" (zonder aanhalingstekens en het woord LockWorkStation is hoofdlettergevoelig) en drukt u op de ENTER toets. Windows toont dan een login-scherm waar u kan aanmelden met een andere gebruikersaccount.

Kies de optie om uw computer naar een eerdere status te herstellen en klik op volgende.
Selecteer dan een geschikt herstelpunt uit de kalender en klik op volgende.

Na afloop zal Windows herstarten en een boodschap tonen dat de computer teruggezet is naar een herstelpunt.

Terug van deze tip over Windows automatisch systeemherstel naar de vorige pagina


With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google