Windows Messenger verwijderen

Hoe kan u Windows Messenger verwijderen in Windows XP ? Als u Windows Messenger niet gebruikt heeft het geen zin dat die bij het opstarten van uw computer geladen wordt. Dat zorgt er alleen maar voor dat het opstarten langer duurt en bovendien geraakt uw systeemvak op die manier overbevolkt met icoontjes waar u niks aan hebt.

Als u toch al een chatprogramma zou willen gebruiken kan u misschien eens overwegen de completere MSN Messenger of de opvolger Windows Live Messenger te gebruiken.

De stappen

Misschien hebt u al eens geprobeerd via het onderdeel "Software" in het configuratiescherm en hebt u vruchteloos gezocht naar Windows Messenger bij "Windows onderdelen toevoegen of verwijderen".

Windows Messenger is namelijk één van de onderdelen die door Windows verborgen worden gehouden in de lijst van geïnstalleerde Windows onderdelen.

Het komt er dus op aan om Messenger te "on-verbergen". Hoe gaat dat in zijn werk ? Redelijk simpel.

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7

Probeer nu opnieuw het configuratiescherm en de optie "Software"

Windows Messenger verwijderen

Als uw configuratiescherm er eerder uitziet zoals hieronder

Windows Messenger verwijderen

Dan kan u eventueel eerst op "Categorieweergave" klikken om uw configuratiescherm er te laten uitzien zoals in het vorige scherm.

Als u het icoontje "Software" aanklikt zal Windows het Software venster laden en in dat scherm kan u aan de linkerkant "Windows onderdelen toevoegen of verwijderen" kiezen. Wanneer u de lijst met geïnstalleerde onderdelen volledig doorloopt zal u merken dat Messenger erbij staat.

U kan nu Windows Messenger verwijderen door het vierkantje aan te klikken en op de knop "volgende" te klikken.

Naar het begin van "Windows Messenger verwijderen"

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google