Windows XP chat monitor en MSN Messenger

Een Windows XP chat monitor om te zien wat uw kind doet op MSN ?

Microsoft heeft onderzocht dat er momenteel bijna 5,8 miljoen actieve MSN gebruikers zijn. Daarnaast blijkt dat 90% van alle jongeren onder de twintig deze instant-berichten dienst gebruikt.

Met de alarmerende berichten in de media over digitaal pesten en pedofielen op het internet die zich voordoen als stadsgenootjes is het belangrijk om te weten dat er software is die uw kinderen begeleidt bij het gebruik van MSN Messenger.

Er zijn verschillende soorten software die uw pc beschermen tegen onjuist gebruik van MSN Messenger. In dit artikel bespreken we de mogelijkheid om Messenger gesprekken op te slaan, door te sturen per e-mail, af te luisteren via het netwerk en gesprekken te analyseren.

Deze mogelijkheden zijn verwerkt in een zogenaamde Windows XP chat monitor.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen kan het gebruik van zo'n Windows XP chat monitor door uw kinderen ervaren worden als een ernstige inbreuk op hun privacy. Hou hier rekening mee.

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw kinderen vinden dat ze niets te verbergen hebben en dat ze geen moeite hebben met de aanwezigheid van een chat monitor.

Waar te vinden ?

Een voorbeeld van een goede chat monitor is Chat Watch van Zemerick Software (https://www.zemericks.com/products/chatwatch/index.asp)

Deze is voorzien van alle functies die u zich kunt wensen, tot zelfs het live mee volgen van de gesprekken vanop een andere computer. De makers van de software luisteren daadwerkelijk naar de gebruikers en daardoor is het programma rijk aan functies die iedere ouder wenst.

Er is ook de mogelijkheid een bericht te laten zien aan de chatter, met een waarschuwing dat gesprekken opgenomen kunnen worden.

Behalve MSN Messenger kan u ook chat gesprekken in de gaten houden van andere chat programma's, zoals ondermeer ICQ, Yahoo Messenger, AOL Messenger en AIM Express.

U kan eveneens instellen wanneer uw kinderen mogen chatten en wanneer niet. Op de tijdstippen dat dit volgens uw schema niet mag zullen de kinderen nog wel het chat programma kunnen opstarten, maar het chatten zelf wordt automatisch geblokkeerd door de Windows XP chat monitor.

Proper vocabularium

Zijn er bepaalde woorden of termen die u in de gaten wenst te houden, dan zet u deze gewoonweg in een lijst die u kan aanmaken. Gesprekken waar deze termen in voorkomen worden dan in het rood gemarkeerd in de logs.

Met een goede chat monitor kan u de gesprekken automatisch per e-mail of FTP naar een bepaald adres of een bepaalde locatie zenden.

Bovendien is het met een Windows XP chat monitor meestal ook mogelijk om de software verborgen te houden en te beveiligen met een paswoord.

Een Windows XP chat monitor is natuurlijk niet zaligmakend. De software werkt alleen op de pc waarop het is geïnstalleerd, niet op andere computers waarop uw kinderen evenuteel internetten.

Conclusie

Een Windows XP chat monitor geeft u inzicht in het chatgedrag thuis. U weet door wie uw kinderen benaderd worden op internet zonder dat u daarom elk gesprek helemaal moet volgen.

En dat spaart tijd.

U waakt met andere woorden op een eenvoudige manier over de online veiligheid van uw jongste computer wizards.

Hou er echter wel rekening mee dat deze vanaf een bepaalde leeftijd misschien niet meer zo te vinden zijn voor de Big Brother inmenging van de oudjes.

Bovendien werkt de software enkel op de computer waarop het is geïnstalleerd, niet op andere computers waarop uw kinderen eventueel internetten.

Om uw kinderen op een verantwoorde manier met internet te leren omgaan is gezond verstand nog altijd onmisbaar.

Van deze pagina over Windows XP chat monitor software naar de pagina "internet beveiliging voor kinderen"

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google