Ook op zoek naar Windows XP Fax Software ?

Bent u op zoek naar Windows XP fax software ? Wist u al dat er in Windows XP een Microsoft Fax module aanwezig is waarmee u heel gemakkelijk uw fax via Windows kan versturen ?

Misschien hebt u geen afzonderlijke software nodig. Zolang u geen zware fax mailings wereldkundig wil gaan maken zal de standaard fax module van Windows meestal wel volstaan.

U heeft een modem nodig in uw computer, maar die heeft u bij afzonderlijke Windows XP fax software evengoed nodig.

Als u al gezocht hebt naar fax mogelijkheden op uw computer, maar nog niets gevonden hebt, moet u de fax service van Windows eerst even installeren. Met een standaard Windows installatie wordt die inderdaad niet mee geïnstalleerd, maar het is echt heel eenvoudig om deze Windows component op uw computer te krijgen :

Zo eenvoudig is het ! De Microsoft fax service op uw computer is klaar voor gebruik.

Alles wat u kan printen ...

... kan u ook faxen. U moet nog even de Fax configuratie wizard doorlopen om uw contactgegevens in te vullen en daarna kan u gelijk welk document of gedeelte van een document faxen vanaf uw pc.

Windows opent dan de fax configuratie wizard. Doorloop de stappen om uw gegevens in te vullen.

Eenmaal de wizard doorlopen kan u uit gelijk welk programma even gemakkelijk een document faxen als printen. U kiest gewoon het print commando uit het menu van het programma en bij de printerkeuze duidt u "Fax" aan in plaats van uw gewone printer. Als u dan verder gaat opent Windows de "Fax verzenden" wizard.

Die loodst u doorheen de nodige stappen om het document te faxen, waarbij u ondermeer de bestemmeling en het faxnummer moet ingeven.

Als u eerder een losse fax wil sturen in plaats van uit een programma zoals bijvoorbeeld Word of Excel, kan u ook de Fax Console oproepen via Start->Alle Programma's->Bureau Accessoires->Communicatie->Fax->Fax Console

In de Fax Console hebt u een overzicht van al uw verzonden en ontvangen faxen. Van hieruit kan u ook "Bestand"->"Nieuwe Fax" kiezen in het menu om een losse fax te verzenden.

De naam en het faxnummer van de bestemmeling die u ingeeft kan u bewaren in een adressenlijst. Net zoals met afzonderlijke Windows XP fax software kan u eenzelfde fax ook naar meerdere bestemmelingen sturen. Windows laat u nog een voorblad kiezen waar u nog een onderwerp en andere bijkomende informatie kwijt kunt.

Een fax ontvangen

De Microsoft fax service is actief vanaf het moment dat uw pc aan staat. De service houdt uw faxlijn automatisch in de gaten, en toont u een bericht in het Windows systeemvak wanneer er een fax binnenkomt. U moet enkel maar op het bericht klikken om de fax te ontvangen.

Wanneer de fax goed ontvangen is zal die voor u beschikbaar zijn in de fax console.

Net zoals met afzonderlijke Windows XP fax software kunt u de fax service ook instellen om automatisch faxen te ontvangen wanneer u niet bij uw computer bent. Om dit in te stellen opent u "Printers en faxapparaten" in het Configuratiescherm

Voor normaal faxgebruik hebt u dus mogelijk geen aparte Windows XP fax software nodig en kan de standaard fax component van Windows u uitstekend van dienst zijn.

Terug naar het begin van deze "Windows XP Fax Software" tip

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google