Als Windows XP afsluiten traag gaat

U kan ondervinden dat Windows XP afsluiten traag wordt wanneer er iets mis is met uw Windows installatie. Afsluitproblemen behoren zeker tot de meest voorkomende problemen.

Het mag een schrale troost zijn, maar 1 ding is zeker : als u last hebt met het afsluiten van Windows XP zult u beslist niet alleen zijn.

Veel voorkomende symptomen zijn :

Dit soort problemen wordt dikwijls niet opgelost om velerlei redenen. Meestal vertraagd het gewoon uw werk met de computer, maar u kan uw computer nog wel gebruiken. Heel veel mensen proberen er zelfs niets aan te verhelpen als XP afsluiten traag gaat. Velen denken dat ze een expert nodig hebben om het probleem op te lossen.

Maar er is een goede kans dat u het probleem zelf kan oplossen.

In veel gevallen is het gemakkelijker dan u op het eerste zicht zou denken.

Indien uw computer herstart in plaats van af te sluiten

Bij veel computers met problemen met afsluiten komt dit voor. Dat komt omdat Windows standaard een instelling heeft om automatisch te herstarten in geval van een systeem crash. Bij problemen met het afsluiten kan het zijn dat Windows "denkt" dat er een systeemcrash is en dus besluit om te herstarten.

Wat u in dat geval moet doen is zorgen dat Windows niet automatisch herstart bij een kritieke fout. Dat doet u als volgt :

Automatisch opnieuw opstarten

Dit trucje zorgt ervoor dat uw computer niet meer opnieuw opstart bij het afsluiten, maar het neemt natuurlijk de oorzaak van de systeemfout niet weg. Daarover gaat wat volgt.

Stuurprogramma's

Problemen met steunprogramma's zijn een erg veel voorkomende oorzaak wanneer Windows XP afsluiten traag gaat. Om snel na te kijken of uw systeem problemen heeft met stuurprogramma's :

Windows toont nu een venster met een volledige lijst alle hardware die het kan vinden in uw computer. Kijk in het bijzonder uit naar apparaten waarbij een vraagteken of uitroepteken in een geel cirkeltje aangegeven wordt. Dat zijn apparaten waar Windows geen goed stuurprogramma voor heeft gevonden en die u heel wat ellende kunnen bezorgen.

Klassieke voorbeelden van apparaten die nogal wat last kunnen veroorzaken bij het afsluiten van XP zijn toetsenborden of andere invoerapparaten met veel toeters en bellen. Als u dergelijke, gemakkelijk vervangbare apparaten met een geel cirkeltje weergegeven ziet, probeer dan zeker ze eens te vervangen door een eenvoudig standaardmodel.

Terug van deze tip over wanneer XP afsluiten traag is naar de vorige pagina.

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google