Windows XP snel afsluiten

Windows XP snel afsluiten lijkt niet evident. Windows XP bevat namelijk allerlei interne mechanismen die het afsluiten van uw computer soms opzettelijk vertragen. De functies uitschakelen, herstarten en naar een andere gebruiker wisselen illustreren dit duidelijk.

Wat gebeurt er allemaal als u uw computer afsluit ?

Eerst moet u op de Start knop klikken, daarna op de knop "uitschakelen" klikken en dan toont Windows u een scherm waar u - nog maar eens - op uitschakelen moet klikken.

En dan begint het wachten nog maar pas !

Kan beter, dachten wij.

Niet veel mensen weten dat Windows een krachtig alternatief biedt waarmee de tijd om af te sluiten tot de helft gereduceerd wordt. Met de volgende techniek kan u Windows XP snel afsluiten.

Een Windows XP snel afsluiten icoontje op uw bureaublad

U hebt nu een nieuw icoontje op uw bureaublad. Eerst zullen we dit nog even verfraaien. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje en kies "eigenschappen"

U bent nu klaar om uw nieuwe icoontje te testen. Zorg ervoor dat u alle toepassingen netjes afsluit en dubbelklik op het icoontje om uw computer af te sluiten. Eens het afsluitmechanisme in werking is getreden is er slechts 1 manier om dit te stoppen. Daarover gaat het volgende gedeelte.

Een icoontje om het stoppen te stoppen

Veronderstel dat u het afsluiticoontje heeft aangeklikt en net daarna bedenkt u dat er toch nog 1 ding was dat u wilde doen vooraleer af te sluiten.

Daarvoor kan u een anti-afsluiticoontje maken :

Om een mooier pictogram te kiezen weet u inmiddels al wat u moet doen.

Een pictogram om sneller te herstarten

Maak weer een nieuw icoontje aan zoals de vorige twee, maar typ deze keer "shutdown -r -t 0" (zonder de aanhalingstekens, laatste teken is een nul).

Nog een icoontje om snel van gebruiker te wisselen

Als u in Windows de functie "snel naar een andere gebruiker overschakelen" hebt ingeschakeld kan u vervolgens nog een icoontje aanmaken om sneller van gebruiker te wisselen.

Als u dit icoontje handig vindt kan u het naar uw werkbalk "snel starten" slepen.

Experimenteren

Als u zin hebt om meer mogelijkheden van het afsluitcommando uit te proberen :

Klik op de Start knop en kies "uitvoeren". Typ "cmd" (zonder de aanhalingstekens) en klik op ok. Windows opent dan een venster met een opdrachtprompt. Daar tikt u "shutdown /help" (zonder aanhalingstekens), gevolgd door de enter toets.

Op die manier krijgt u een beknopt overzicht van alle mogelijkheden van het commando.

Bekijk zeker ook deze tips eens :

Terug van deze tip over Windows XP snel afsluiten naar de Nederlandstalige startpagina.

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google