Windows XP taakbalk tips

Bespaar tijd met de Windows XP taakbalk en werk efficienter met Windows :

De taakbalk kan een heel krachtig hulpmiddel zijn om tijd te besparen. Iedereen kent de taakbalk, maar veel mensen kennen de mogelijkheden niet die in de taakbalk verborgen zitten.

XP Taakbalk

De kleine balk aan de onderkant van uw scherm is DE plaats waar u moet zijn voor snelle en gemakkelijke toegang tot alles wat u kan nodig hebben in Windows.

Microsoft weet wel dat de taakbalk belangrijk is en dat is meteen de reden waarom Windows massa's mogelijkheden biedt om de taakbalk aan uw smaak aan te passen.

De Windows XP taakbalk aanpassen

Als u de taakbalk wilt aanpassen moet deze ontgrendeld zijn. Als de taakbalk ontgrendeld is vertoont hij een bolletjespatroon vlak naast de Start knop, zoals te zien op onderstaande afbeelding.

XP Taakbalk

Als u deze bolletjes niet ziet is uw taakbalk vergrendeld. Om hem te ontgrendelen klikt u met de rechter muisknop op een leeg plekje op de taakbalk en de-selecteert u het vinkje bij "taakbalk vergrendelen". U zal zien dat de bolletjes dan verschijnen.

XP Taakbalk

Als u met het pijltje van de muis naar de bovenkant van de taakbalk wijst, zal u zien dat de muiscursor in een dubbel pijltje verandert. Op dat moment kan u de bovenkant van de taakbalk verder naar boven slepen, zodat de taakbalk breder (eigenlijk hoger) wordt. Wanneer hij 2 of meer regels hoog is toont Windows, naast het uur, ook de dag van de week en de datum in de rechter benedenhoek (zoals in de afbeelding bovenaan).

De adresbalk op de taakbalk

Als u sneller wilt werken in Windows kan u een volledige Internet Explorer of Windows Verkenner adresbalk op uw taakbalk plaatsen. Dit is eveneens te zien in de afbeelding bovenaan deze pagina.

Deze adresbalk kan u gebruiken om :

Klik met de rechter muisknop op een leeg plekje op de taakbalk en kies "werkbalken" en dan "adres".

Aan de rechterkant zal u dan het woord "adres" zien verschijnen. De verticale bolletjeslijn net links van het woord "adres" kan u met de muis naar links slepen. Als u ver genoeg naar links sleept wordt het invoerveld zichtbaar.

Als u vindt dat de "ga naar" knop rechts van het invoerveld te veel plaats inneemt, gaat u via de Start knop, naar het configuratiescherm en kiest u "internet opties". Daar kiest u het tabje "geavanceerd" en scrollt u naar beneden, tot de hoofding "surfen", waar u "de knop ga naar in de adresbalk weergeven" uitvinkt.

U kan zelfs met de rechter muisknop klikken op het woord "adres" op de Windows XP taakbalk en de optie "titel weergeven" uitzetten om nog meer plaats te besparen.

Navigeren vanaf de Windows XP taakbalk

Als u een favoriete map op uw taakbalk wilt plaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg plekje in de taakbalk en kiest u "werkbalken". Daar kiest u "nieuwe werkbalk". Vervolgens navigeert u naar de gewenste map. Eenmaal geselecteerd, zal u de map weer via het verticale bolletjespatroon juist moeten positioneren op de taakbalk. Om deze map weer te verwijderen, klikt u opnieuw met de rechter muisknop op de taakbalk, kiest u "werkbalken" en de-selecteert u de naam van de map die u niet langer wilt weergeven.

Naar het begin van deze Windows XP Taakbalk tip

With support of Nevio webshops

Language

English
Add to My Yahoo! Add to My MSNAdd to Google